Wie ben ik?

Ik ben Ries (Marius Herman Henry) de Weerd, geboren te Leerdam op 23 april 1946 (Sint Joris dag). Mijn ouders waren Marius de Weerd en Hendrika Henriëtte Janna Kool. Wij waren een bakkersgezin (brood en banket), bakkerij en winkel Kerkstraat 55 tot 1966. Toen overleed mijn vader en werd de zaak verkocht. Mijn moeder bleef wonen op Kerkstraat 53c tot aan haar overlijden in 1983. Ik heb één zus, Ted (Elizabeth Jeanne Maria). Ik ging naar kleuterschool Rehoboth tot 1953, daarna Kerkstraat lagere school tot 1959 en bezocht de Rijks HBS (A) in Gorinchem. Op 3 oktober 1964 ontmoette ik mijn levensvriendin Sara Walakutty in Tiel. Op haar verjaardag 7 september 1965 ging ik naar het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder en nam als beroepsmilitair dienst bij de marine. Op 13 mei 1967 verloofden Sara en ik, op 15 november 1968 trouwden we. In 2018 vierden we met kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden ons 50-jarig huwelijksfeest.

Ik diende bij de Marine tot 1 september 1999, daarna met functioneel leeftijdsontslag. Mijn KM-wederwaardigheden tussen 1965 en 1999 zijn op deze website te lezen, evenals ‘Sara’s verhaal’ vanaf haar geboorte in vml. Nederlands-Indië op 7 september 1946 en de overkomst van de familie in april 1951. Tot haar pensioen in 2011 was Sara ‘met hart en ziel’ leerkracht in het basisonderwijs met een voorliefde voor de kleuters, nu groep 1 en 2. Tijdens mijn KM-periode studeerde ik politicologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (hoofdstudierichting internationale betrekkingen) en na mijn FLO nog twee jaar geschiedenis aan de RU Leiden. Daarna was ik actief als kerkelijk vrijwilliger (Evangelisch-Luthers) op nationaal, regionaal en plaatslijk niveau tot 2011. Sara en ik zijn beiden kerkelijk actief, Sara nog steeds als vrijwilliger. Mijn hobby’s betreffen nog steeds geschiedenis en politiek, ik doe daarom nog veel onderzoek en lees veel.

Sara en ik hebben drie kinderen, Jurriaan, Ilja en Larissa. Die ontmoetten fijne vrouwen en een man; wij hebben twee lieve schoondochters Donna en Petra, en een toffe schoonzoon Goran. Ook zes kleinkinderen verrijken ons leven, Milou en Kyle, Saartje en Eli, Luka en Nina. Zij allen maken ons leven bijzonder.

Op deze website kunt u daarover van alles lezen. Categoriën als familiegeschiedenis, verhalen, opstellen middelbare school, essay’s universiteit, defensie, kerkenwerk, foto’s, e.d. kunnen u bij belangstelling informeren. Er is bij dit alles ruimte voor reacties.

Ries de Weerd
Den Haag 2019

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *